Ciao and welcome, 
My name is Alessandra Mignardi, professional food photographer and food stylist. 
With my Italian culinary background and experience, I capture unique food stories about what people cook and eat. 
I help your brand stand out and build a strong relationship with your audience, with beautiful and unique images that tell your unique story and evoke emotions.
My photo Atelier is in the heart of the city in which I live, Tilburg, the Netherlands. 
The high ceiling and the big windows give me the perfect day light to shoot my photos. The charm of the building, formerly the parsonage house of the St. Joseph church, add its unique character. 
I offer consultancy, styling and photography for brands and hospitality services from my atelier, on remote and on location. 
My creativity, enthusiasm and care are always included.
I love to travel for new photography adventures and food projects. 
Have a project in mind? Let’s work together​​​​​​​​​​​​​​.
testimonials
"Ik heb het genoegen gehad om met Alessandra samen te werken. Haar professionaliteit en toewijding hebben echt indruk op me gemaakt. Alessandra heeft een geweldig oog voor detail en is geduldig, wat resulteert in prachtige foto's die de essentie perfect vastleggen.
Wat ik vooral waardeerde aan de samenwerking met Alessandra was haar vermogen om een ontspannen sfeer te creëren. Ze gaf ons de ruimte om onze eigen ideeën en input te delen, wat resulteerde in foto's die echt authentiek aanvoelden en de unieke kenmerken benadrukten.
De kwaliteit van Alessandra's werk spreekt voor zich. De foto's die ze heeft gemaakt zijn absoluut fantastisch en hebben onze verwachtingen overtroffen. Haar talent om momenten vast te leggen en ze om te zetten in visuele verhalen is bewonderenswaardig."
"Wat Alessandra doet met een beeld is ongekend. Als zij de vrijheid heeft om haar creativiteit de ruimte te geven dan komt het beeld tot leven en is het gevuld met jouw energie en die van haar. Het is een samenwerking op allerlei gebied.
Mijn advies aan iedereen die met haar werkt zou zijn: Ga met haar in gesprek en geef haar daarna de VRIJE HAND, want dan wordt je beeld verrijkt en voorzien van energie en versterkt het de boodschap die je graag over wilt brengen. Naast dat zij iemand is die haar vak verstaat, heeft ze een goed luisterend oor voor wat jij als klant wilt vertellen op beeld. Als je het dan ook nog, zoals zij, weet te vertalen op een authentieke manier die tot de verbeelding spreekt en nieuwsgierig maakt, dan ben je er!"
"Een mooie foto maken is één, maar een héle mooie foto maken is lang niet iedereen gegeven. Alessandra hoort wat mij betreft zeker bij die tweede groep. Onlangs ervaarde ik weer dat zij altijd weer een mooi beeld weet te maken van op het eerste gezicht saaie, chaotische of onaantrekkelijke locaties en activiteiten.
Ook vind ik het knap hoe zij steeds weer de juiste sfeer weet te raken in haar ‘food-stillevens’. Niet alleen de lichtval is daarbij razend knap gekozen, maar wat zeker zo belangrijk is: de compositie van de voorwerpen! Had ik al gezegd dat het met Alessandra ook heel fijn samenwerken is? Ik ben blij dat zij de fotografie voor mijn boek over de geschiedenis van de Tilburgse bierbrouwerijen ter hand neemt."
"Alessandra is more than just a photographer, she is a true visual composer, a storyteller! I love how she captures 'light'."
"Absoluut de beste ervaring, Alessandra gaf me een warm en fijn gevoel tijdens de shoot, voelden me niet ongemakkelijk werkt erg professioneel en is enorm creativiteit en weet dit goed te verwoorden in de fotos."
"Wij vinden de foto’s stuk voor stuk prachtig! Hartelijk dank Alessandra voor de geweldige shoot!"
"Alessandra is een ontzettend fijne en warme persoonlijkheid om mee samen te werken. Haar werk is van hoge kwaliteit zoals ook haar professionele communicatie. Ik kan haar zeker aanbevelen!"
"Alessandra denkt heel erg mee met het concept en dat werkt erg fijn. Het resultaat is daardoor ook iedere keer weer fantastisch."
Expositions
The Art Of Living
Hét Exclusive Woon- en Designevent 
AUTOTRON ROSMALEN 17 – 18 – 19 May 2024
FURORE A TAVOLA
Galerie de Roos, Tilburg, 3 -31 March 2024
ZOET
Zoete Zaken, Tilburg May 2023
Awards
World Photographic Cup 2024
Member of the Dutch Team with "Chocolate Feast"
Pink Lady® Food Photographer of the Year 2022
Shortlisted on MPB Food Influencer category
World Photographic Cup 2020
Member of the Dutch Team
Editorials
About Magazine
 N. 6, September 2023
Brabants Dagblad
Back to Top